Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

donderdag 18/01/2024 – voordracht met nieuwjaarsreceptie

januari 18 @ 19:15 - 22:30

KG – uitnodiging presentatie: “Fake news in de gezondheid(szorg) – Hoe help ik mijn patiënt het onderscheid te maken?” gevolgd door de nieuwjaarsreceptie.

Dr Marleen Finoulst, arts-journalist, hoofdredacteur Gezondheid en Wetenschap, Centrum voor Evidence-Based Medicine, geeft een informatieve wetenschappelijke presentatie over gezondheidsinformatie & media en welke rol de zorgverlener heeft.

De media zijn onze belangrijkste bron van gezondheidsinformatie. Negen op de tien burgers raadpleegt geregeld dokter Google. Daar circuleert veel fake news. Eén op de drie burgers beschikt over onvoldoende gezondheidsvaardigheden (health literacy) om de informatie kritisch te lezen en correct te interpreteren. Dat leidt tot onzinnige diëten, verkeerd gebruik van voedingssupplementen en soms zelfs tot overbodige operaties. Het is een taak van zorgverleners om patiënten te helpen het kaf van het koren te scheiden. Ieder in zijn vakgebied. Het verbeteren van de gezondheidsvaardigheden is een belangrijk wapen in de strijd tegen ongelijkheid in gezondheid. Het is de opdracht van de website Gezondheid en Wetenschap, een initiatief van het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam), om burgers en zorgverleners hierin te ondersteunen.

deze presentatie is geaccrediteerd.

Donderdag 18 januari 2024, in de Refuge.

Ontvangst vanaf 19u15 voor een droogje en een natje vooraf.

Aanvang lezing: 20u stipt.

Na de lezing wordt u een receptie aangeboden!

 

Niet-leden en partners zijn welkom, Niet-leden betalen €40 (zij krijgen na inschrijving een e-mail met een betalingsaanvraag)

Details

Datum:
januari 18
Tijd:
19:15 - 22:30

Locatie

De Refuge – Coupure links
Coupure links 275
Gent, België 9000 Belgium
+ Google Maps